Zdieľanie

Zdravie: Bojnická nemocnica zakúpila z daru dvojicu prístrojov Bojnice 23. septembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach rozšírila ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 28x

Bojnice 23. septembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach rozšírila svoje vybavenie o dvojicu nových prístrojov. Nový sonograf a prístroj na liečbu akútnej a chronickej bolesti zakúpila z daru od nadácie súkromnej spoločnosti. Nemocnica o tom informovala na svojom webe.
Prístroje podľa NsP výrazne zlepšia starostlivosť o pacientov, na ich zakúpenie získalo zdravotnícke zariadenie dar vo výške 10.704 eur. Z finančného príspevku zakúpilo simulátor a sonograf.
"Simulátor bude personál využívať na ambulancii chronickej bolesti - algeziológii, kde pomôže pri liečbe akútnej a chronickej bolesti, ako aj pri rehabilitácii muskuloskeletálnych ochorení. Tento multifunkčný stimulátor prispieva k zlepšeniu stavu pacientov s bolesťami chrbtice, migrénami či neuropatickými bolesťami," priblížila nemocnica.
Sonograf budú zdravotníci podľa nej využívať na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a v operačných sálach, kde im umožní komplexné skríningové vyšetrenia pomocou lineárnej a abdominálnej sondy. "Vďaka rýchlemu bezdrôtovému nabíjaniu a nízkej hmotnosti poskytuje komfort pri používaní a zároveň zabezpečuje kvalitné zobrazenie anatomických štruktúr, čo zvyšuje presnosť diagnostiky a zákrokov," doplnila.
Primárka OAIM Mária Šramková podotkla, že nové prístroje sú pre prácu zdravotníkov neoceniteľnými nástrojmi, ktoré zlepšujú presnosť a efektivitu liečby.


amo gra

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama