Zdieľanie

KSK: Deň zdravia pred košickým úradom ponúka vyšetrenia i poradenstvo Košice 23. septembra (TASR) - Podujatie Deň zdravia sa v pondelok koná pred budovou Úradu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 28x

Košice 23. septembra (TASR) - Podujatie Deň zdravia sa v pondelok koná pred budovou Úradu Košického samosprávneho kraja (KSK) v Košiciach. Návštevníci si tam môžu dať zmerať tlak, cholesterol, zrak či analyzovať percento svalov a tukov v tele. V rámci edukačných kampaní sa dozvedia viac o telesnom aj duševnom zdraví.
Podujatie sa už tradične koná pri príležitosti Svetového dňa prvej pomoci a potrvá do 13.00 h. Ako informoval KSK, súčasťou ponuky pre verejnosť je aj nácvik správnej techniky čistenia chrupu, vyšetrenie zrakovej ostrosti, meranie kŕčových žíl na dolných končatinách, analýza vlasovej pokožky alebo prístrojová diagnostika pleti. Záujemcovia sa takisto dozvedia o prevencii rakoviny prsníka alebo iných onkoochorení, na maketách sa môžu naučiť, ako si urobiť samovyšetrenie semenníkov a prsníkov.
"Občas je fajn nechať si svoju telesnú kondíciu overiť. Tradíciu Dňa zdravia oceňujú nielen zamestnanci Úradu KSK, ale aj široká verejnosť, pretože prevencia je vždy lacnejšia než liečba. Župní úradníci navyše v priestoroch úradu opäť darujú krv vďaka mobilnému výjazdu Národnej transfúznej služby SR," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.


hol ryb

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama