Zdieľanie

ŽSK: Päť krajských zdravotníckych zariadení má nové sonografické prístroje Žilina 23. septembra (TASR) - Zástupcovia piatich zdravotníckych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 36x

Žilina 23. septembra (TASR) - Zástupcovia piatich zdravotníckych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) si v pondelok prevzali nové ultrasonografické prístroje v hodnote 250.000 eur. Ako informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová, darované prístroje od Nadácie EPH nájdu využitie na rádiologických pracoviskách v nemocniciach v Liptovskom Mikuláši, Čadci, Trstenej, Dolnom Kubíne a tiež v Oravskej poliklinike Námestovo.
Ultrasonografické prístroje umožňujú podrobnejšie a detailnejšie snímať vnútorné časti tela. "Je v našom záujme, aby sme ľuďom v tomto kraji zlepšili život. Aktívne sme komunikovali s odborom zdravotníctva ŽSK a po ich analýze sme sa rozhodli pre ultrasonografické prístroje, ktoré efektívne pomôžu lekárom aj pacientom," poznamenal predseda správnej rady nadácie Gabriel Beer.
Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová poďakovala zástupcom nadácie za podporu a zároveň skonštatovala, že situácia v zdravotníctve nie je jednoduchá. "Týka sa to aj našich nemocníc. Neustále vynakladáme a hľadáme zdroje na modernizáciu a prístrojové vybavenie. Bohužiaľ, nevieme sa spoľahnúť na eurofondy a výzvy, preto je pre nás veľmi vzácna každá podpora toho, čo potrebujeme," podotkla Jurinová.


UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.


rav mj

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama