Zdieľanie

Prevádzka nemocnice v Šaci bola pre podozrenie z úniku plynu dočasne... (2) Košice 19. septembra (TASR) - Prevádzka nemocnice v košickej Šaci bola dočasne prerušená, dôvodom bolo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 19.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 29x

Košice 19. septembra (TASR) - Prevádzka nemocnice v košickej Šaci bola dočasne prerušená, dôvodom bolo podozrenie na únik plynu. Únik toxínov sa nepotvrdil a prevádzku opäť obnovili v plnom rozsahu. Pre TASR to uviedla Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.
"Po podozrení na únik neznámeho plynu príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vykonali všetky bezpečnostné merania, ktoré nepotvrdili únik žiadnych toxínov. Na základe výsledkov opakovaných meraní a po vylúčení hrozby zdravotného rizika pre pacientov a zamestnancov preto umožnili obnovenie činnosti nemocnice," spresnila s tým, že situáciu naďalej monitorujú.
Ako pre TASR uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jozef Bálint, hlásenie o úniku plynu v objekte urgentného príjmu zaznamenali vo štvrtok o 8.30 h. "Po príchode príslušníkov HaZZ na miesto udalosti bola na mieste vykonávaná zamestnancami nemocnice evakuácia pacientov a personálu na vonkajšiu plochu pred objekt," povedal. Celkovo bolo evakuovaných 248 osôb.
Hasiči podľa jeho slov vykonali pomocou detekčnej techniky merania na koncentráciu plynov, pričom v priestore skladu dezinfekčnej chémie a priľahlej chodby namerali hodnoty prchavých organických zlúčenín. Následne vykonali odvetranie priestoru. "Po odvetraní priestoru a opätovných meraniach už nebola nameraná žiadna hodnota týchto zlúčenín," skonštatoval s tým, že v súvislosti s uvedenou udalosťou neevidujú žiadne usmrtené ani zranené osoby.
Bálint zároveň potvrdil, že evakuovaný objekt je opäť sprístupnený.


UPOZORNENIE: Správa bola rozšírená o 3., 4. a 5. odsek.


sem von

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama