Zdieľanie

Kliniku stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie UNLP čiastočne zrekonštruovali Košice 19. septembra (TASR) - Klinika stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 19.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 40x

Košice 19. septembra (TASR) - Klinika stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice prešla čiastočnou rekonštrukciou. V V. pavilóne, ktorý je pamiatkovo chránenou budovou v areáli na Rastislavovej ulici, tak okrem vynovených priestorov pribudli aj moderné prístroje a nová ambulancia. TASR o tom z nemocnice informovala Ladislava Šustová.
Cieľom bolo skvalitniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom, zlepšiť podmienky práce zamestnancom a zabezpečiť výučbu študentov medicíny v komfortnom prostredí. "Vďaka spoločnému projektu UNLP a Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach bola vybudovaná aj nová ambulancia maxilofaciálnej chirurgie, kde sa bude vykonávať široké spektrum ambulantných výkonov orálnej a maxilofaciálnej chirurgie," uviedol riaditeľ nemocnice Ľuboslav Beňa s tým, že slúžiť bude aj potrebám pacientov v ústavnej pohotovostnej službe.
UNLP z vlastných zdrojov realizovala stavebné práce, nové rozvody, elektroinštaláciu, položila podlahovú krytinu a inštalovala sanitu. LF zakúpila dve nové stomatologické súpravy. Nábytok a počítače venovali sponzori. Pribudla aj nová konzultačná miestnosť pre personál a študentov. Materiálne a technické zázemie miestnosti umožní výučbu a skúšanie modernou interaktívnou formou.
Podľa UNLP počet pacientov s ochoreniami orofaciálnej oblasti stúpa. Víziou kliniky je preto vytvorenie špecializovaných tímov zameraných na jednotlivé ochorenia. Aktuálne už funguje tím pre liečenie porúch temporomandibulárneho kĺbu. "Ďalšou skupinou ochorení, pre ktorý má klinika vytvorený špecializovaný tím, sú anomálie zubov a tvárového skeletu. V krátkom čase pribudne aj tím pre mikrovaskulárne rekonštrukcie po rozsiahlych resekčných výkonoch v rámci liečby nádorov orofaciálnej oblasti. Aktuálne kompletizujeme prístrojové vybavenie a školíme personál," uviedol prednosta kliniky Peter Kizek. V krátkej budúcnosti plánujú poskytovať aj komplexnú dentálnu hygienu v širšom rozsahu.


sem ima

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama