Zdieľanie

MZ vyhlásilo výzvu na regionálne centrá integrovanej starostlivosti Bratislava 18. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo v stredu výzvu na budovanie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 19.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 88x

Bratislava 18. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo v stredu výzvu na budovanie siete regionálnych centier integrovanej starostlivosti. Alokovaná je suma 37,4 milióna eur. Výzva je určená na projekty mimo Bratislavského kraja. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZ SR.
"O finančné prostriedky môžu požiadať poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí vykonávajú ambulantnú zdravotnú starostlivosť. Maximálna výška nenávratného finančného príspevku na jeden projekt je 2,7 milióna eur zo zdrojov EÚ," uviedol rezort. Do konca septembra je podľa neho v pláne otvorenie výzvy na integrované centrá aj v rámci Bratislavského kraja.
Ako doplnila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD), alokácia výzvy je rozdelená podľa jednotlivých krajov. Každý oprávnený má vyčlenené prostriedky v objeme takmer 5,4 milióna eur zo zdrojov EÚ. "Koncept centier je definovaný tak, aby mal pacient pod jednou strechou ambulanciu všeobecného lekára alebo pediatra a špecialistu, napríklad gynekológa a nemusel dochádzať za vyšetrením alebo poskytovaním služby na iné miesto, adresu či desiatky kilometrov do iného mesta," vysvetlila.
Ministerstvo priblížilo, že regionálne centrá integrovanej starostlivosti zabezpečia vytvorenie podmienok pre zefektívnenie práce zdravotníckych pracovníkov nielen pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ale aj na úseku manažmentu pacienta. Vytvoria podľa neho priestorové podmienky na presun časti administratívy zo zdravotníckeho personálu na administratívnych pracovníkov či zvýšia využívanie elektronických modulov ezdravie.


lul mj

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama