Zdieľanie

Prezident podpísal novelu zákona o omamných látkach, do zoznamu pribudne HHC Bratislava 20. septembra (TASR) - Do zoznamu omamných a psychotropných látok pribudnú látky HHC, HHC-P ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 20.09.2024 categoryDenné správy commentsČítané 33x

Bratislava 20. septembra (TASR) - Do zoznamu omamných a psychotropných látok pribudnú látky HHC, HHC-P a HHC-O, ktoré na Slovensku možno kúpiť v špeciálnych automatoch. Vyplýva to z novely zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch, ktorú v piatok podpísal prezident SR Peter Pellegrini. TASR o tom informoval odbor komunikácie Kancelárie prezidenta SR.
HHC sa na Slovensku podľa Ministerstva zdravotníctva SR predáva otvorene ako legálna náhrada za výrobky z konope s obsahom THC, hoci dostupné informácie naznačujú, že účinky HHC sú podobné ako u THC. Rezort zdôraznil, že informácie z prebiehajúcich výskumov týkajúcich sa účinkov HHC a príbuzných látok naznačujú potenciál vytvárania návyku, ako aj psychickú a fyzickú závislosť charakterizovanú zmenami správania a závažnými zdravotnými a psychosociálnymi dôsledkami.
Novela má byť účinná od začiatku novembra.


olr akb gra

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama

lekari reklama