Zdieľanie

Monitor: Z. Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie z funkcie Bratislava 4. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nevidí dôvod na jej odvolávanie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 19.05.2024 categoryDenné správy commentsČítané 118x

Bratislava 4. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nevidí dôvod na jej odvolávanie z funkcie. Opozičná SaS by podľa poslanca parlamentu Tomáša Szalaya (SaS) pravdepodobne zahlasovala za jej odvolanie. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.
"Ak Národná rada (NR) SR otvorí schôdzu, tak ja som pripravená sa, samozrejme, obhajovať. Ja nevidím žiadny relevantný dôvod, aby sa hovorilo o mojom odvolávaní, pretože každý jeden ten dôvod viem vysvetliť," zdôraznila Dolinková. Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.
Szalay podotkol, že SaS odmietla pridať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, pretože dôvody na prípadné odvolanie Dolinkovej vidia inak. "Keď príde na hlasovanie, je celkom pravdepodobné, že zahlasujeme za odvolanie pani ministerky, len sme odmietli pridať podpisy pod zle odôvodnené návrhy," uviedol. Ich hlavnou výhradou podľa neho je, že nevidia žiadne výsledky za pol roka Dolinkovej vo funkcii.


lul von

Štítky :

lekari reklama

lekari reklama